Знаменитий італійський рецепт: ці яблучні оладки проситимуть на кожен сніданок

Читать на русском
Автор
15843
Яблучні кільця стануть популярними і у вашій родині
Яблучні кільця стануть популярними і у вашій родині. Фото shuba.life

Ситний, корисний сніданок сподобається всім

У вівторок, 29 серпня, в Україні відзначають Горіховий Спас. Свято отримало таку назву, тому що в ці дні відбувається дозрівання різних видів горіхів. Часто у будинках цього дня готують випічку з горіхами та фруктами. І якщо ви шукаєте рецепт із яблуками, то вам сюди

"ТСН" пропонує рецепт італійських яблучних оладок — традиційних ласощів на півночі країни. Їхня родзинка — неповторний аромат, який не зрівняється ні з чим. Цими оладками будуть із задоволенням ласувати і дорослі, і діти.

Як приготувати італійські яблучні оладки

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі — 1 ст. л.;
  • тепла вода — 350 мл;
  • борошно — 125 г;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • яєчний жовток — 1 шт.;
  • рослинна олія — 500 мл;
  • яблука — 3 шт.;
  • граппа — ч. л.;
  • цукрова пудра — для посипання.

Спосіб приготування:

  1. У миску середнього розміру налийте теплу воду, розчиніть сухі дріжджі та залиште на кілька хвилин. Туди ж додайте борошно, цукор, сіль, яєчний жовток та граппу. Змішайте всі інгредієнти до однорідності, накрийте чистою тканиною та залиште тісто на 15-20 хвилин.
  2. Помийте та очистьте яблука. Серцевину видаліть, а м'якуш наріжте тонкими рівними кільцями.
  3. У глибокій сковороді на середньому вогні нагрійте олію.
  4. Занурюйте яблучні кільця в тісто та обсмажуйте до золотаво-коричневого кольору.
  5. Викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб увібрала зайву олію. Теплі оладки посипте цукровою пудрою та подавайте.

Рекомендуємо також приготувати пиріжки з яблуками за рецептом "Телеграфа". Смачного.