Святкуємо День Незалежності: патріотичний рецепт синьо-жовтого печива
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Відзначайте День Незалежності із патріотичним печивом](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/9d/79ab4c2c-81f14cff3e83dd1bb6e42ee3cf1a79d8.jpg?v=1783_1)
Спробуєте на свято — і готуватимете часто!
Сьогодні, 24 серпня, в Україні відзначається день Незалежності нашої країни. І хоча масових заходів не передбачається, ніщо не заважає нам відсвяткувати цей день чаюванням із патріотичною випічкою.
Shuba пропонує рецепт приголомшливого пісочного печива синьо-жовтого кольору — колір прапора нашої країни. Особливо актуальна на День Незалежності, ця випічка займе міцне місце у вашому щоденному меню.
Як приготувати синьо-жовте печиво на День Незалежності України
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно — 200 г;
- цукор — 100 г;
- масло вершкове 82% — 60 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- цукрова пудра, харчовий барвник — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У миску викладіть половину олії та половину цукру, розітріть за допомогою вилки. Додайте одне яйце і, продовжуючи розтирати, додайте один із барвників — синій або жовтий. Розтирайте до повного з’єднання інгредієнтів.
- Додайте в миску половину просіяного борошна і половину розпушувача, замісіть тісто. Сформуйте з нього кулю, загорніть її в харчову плівку і відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
- Аналогічні дії проведіть і з залишками інгредієнтів та барвником, що залишився.
- Розігрійте духовку до 200°С. Деко застеліть пергаментним папером або змастіть жиром. Підготуйте цукрову пудру для обвалення печива перед випіканням.
- Дістаньте тісто з холодильника, сформуйте руками невеликі кульки та сформуйте печиво у формі сердець. Кожне обваляйте в цукровій пудрі та викладете на лист, залишаючи між шматочками достатньо місця.
- Відправте деко із заготовками в духовку на 8-10 хвилин. Готове печиво перекладіть з деко на блюдо. Зачекайте, поки смакота охолоне, і подавайте.
До речі, ви ще можете здивувати близьких печивом із кабачків за рецептом "Телеграфа". З ним ви вип’єте весь чай удома!