Хоч сто банок закрийте, буде мало: огірки за цим рецептом вийдуть дуже хрусткими
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25969
![Мариновані огірки за класичним рецептом не замінять ніщо](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/f7/c1d9969d-c41d9621bb15ca6173b03be741e69f7f.jpeg?v=3120_1)
На цей хрускіт збігатимуться всі сусіди!
Хрумкі мариновані огірки – це закуска, яку неможливо не любити. Спробуйте відкрити взимку баночку і поставити на стіл — ніхто не зможе пройти повз, кожен дістане огірок і похрумтить.
Скільки б рецептів не було у досвідченого кулінара, класичний рецепт маринованих огірків має бути в кожній шафі. Саме такий рецепт засолювання огірків холодним способом і пропонує "Мета". Перш ніж подавати таку закуску на стіл, підготуйтеся: у вас обов’язково проситимуть рецепт.
Як приготувати хрусткі огірки за класичним рецептом
Інгредієнти на одну трилітрову банку:
- огірки, щоб повністю заповнити місткість;
- хрін, вишня та чорна смородина (по два листи);
- кріп (дві парасольки);
- два середні зубчики часнику;
- дрібна сіль (три ст. арк.);
- вода;
- гіркий перець (1/2) – за бажанням.
Спосіб приготування:
- Помийте та попередньо замочіть огірки.
- На дно банки застелите листя хрону, смородини та вишні, туди ж додайте парасольки кропу.
- Великими шматочками наріжте часник і гіркий перець і додайте в банку. Зверху тісно покладіть огірки.
- Повністю розчиніть сіль у крижаній воді. Залийте розчин у банку, закрийте капроновою кришкою і сховайте у прохолодне місце.
Приготуйте також мариновані огірки без оцту, цукру та стерилізації за рецептом "Телеграфа". Цей швидкий та смачний спосіб вам сподобається.