Хоч сто банок закрийте, буде мало: огірки за цим рецептом вийдуть дуже хрусткими

Читать на русском
Автор
25969
Мариновані огірки за класичним рецептом не замінять ніщо
Мариновані огірки за класичним рецептом не замінять ніщо. Фото Meta.ua

На цей хрускіт збігатимуться всі сусіди!

Хрумкі мариновані огірки – це закуска, яку неможливо не любити. Спробуйте відкрити взимку баночку і поставити на стіл — ніхто не зможе пройти повз, кожен дістане огірок і похрумтить.

Скільки б рецептів не було у досвідченого кулінара, класичний рецепт маринованих огірків має бути в кожній шафі. Саме такий рецепт засолювання огірків холодним способом і пропонує "Мета". Перш ніж подавати таку закуску на стіл, підготуйтеся: у вас обов’язково проситимуть рецепт.

Як приготувати хрусткі огірки за класичним рецептом

Інгредієнти на одну трилітрову банку:

  • огірки, щоб повністю заповнити місткість;
  • хрін, вишня та чорна смородина (по два листи);
  • кріп (дві парасольки);
  • два середні зубчики часнику;
  • дрібна сіль (три ст. арк.);
  • вода;
  • гіркий перець (1/2) – за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Помийте та попередньо замочіть огірки.
  2. На дно банки застелите листя хрону, смородини та вишні, туди ж додайте парасольки кропу.
  3. Великими шматочками наріжте часник і гіркий перець і додайте в банку. Зверху тісно покладіть огірки.
  4. Повністю розчиніть сіль у крижаній воді. Залийте розчин у банку, закрийте капроновою кришкою і сховайте у прохолодне місце.

Приготуйте також мариновані огірки без оцту, цукру та стерилізації за рецептом "Телеграфа". Цей швидкий та смачний спосіб вам сподобається.