Без оцту і стерилізації: дідівський спосіб заготовки помідорів на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2036
![Одна з найкращих томатних заготівель](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/ba/af4f608d-4086727ec85be948291611ca971d1ba6.jpeg?v=9504_1)
Спробуйте — і будете робити так постійно
Ми розповідали, як смачно закрити помідори на зиму — з морквяним бадиллям чи класичні — з цибулею, томати виходять напрочуд смачні. Та є спосіб, яким здавна користувалися наші предки — це квашення.
Рецепт дуже простий — такі томати квасяться у відрі, без оцту і стерилізації. Вони стануть чудовою закруткою на зиму та гарною закускою до будь-якого столу. к їх приготувати, розповіли на smachnonews.24tv.ua.
Інгредієнти:
- 4,5 кілограми помідорів;
- 1 пучок стебла селери;
- 1 – 3 головки часнику;
- 3 – 4 штуки гострого перцю;
- 30 – 40 грамів хрону;
- зелень кропу.
Спосіб приготування:
- Помідори миємо під проточною водою, кожен томат проколюємо в кількох місцях. Робимо це ножем або зубочисткою.
- Кріп, селеру, гострий перець і хрін миємо. Часник чистимо. Нарізаємо все довільними шматочками. З гострого перцю видаляємо насіння.
- Беремо чисте відро. На дно викладаємо потрохи: кропу, селери, хрону, гострого перцю та часнику. Закриваємо це шаром помідорів. Повторюємо шари, доки ємність не заповниться.
- У каструлю наливаємо некип'ячену воду. Додаємо сіль та цукор, перемішуємо до розчинення.
- Заливаємо помідори маринадом. Зверху накриваємо тарілкою і ставимо прес — щоб помідори були під шаром маринаду.
- Залишаємо в такому вигляді томати за кімнатної температури на 5 – 7 днів. Потім прибираємо заготівлю на зберігання — в холодильник чи льох.
Такі помідорчики виходять дуже смачними — ніхто не відмовиться. Також ми розповідали, як закрити цікаве кабачкове лечо на зиму.