Чудова гостра приправа: цей соус взимку з’їдять до останньої банки

Читать на русском
Автор
77252
Ідеальна гостра приправа на зиму
Ідеальна гостра приправа на зиму. Фото 24 канал

Цей соус додасть пікантного гострого смаку будь-якій страві

Ми розповідали, як приготувати смачну зелену аджику. Але більш популярною в Україні є класична червона аджика. Це абхазька і грузинська гостра приправа.

І хоч до складу традиційної аджики не входять томати, проте з плином часу їх звикли додавати. Ба більше, в неї все частіше додають яблука та інші інгредієнти, які змінюють смак оригінальної аджики. Але від цього вона стає лише смачнішою. Рецептом смачної аджики поділились на порталі "Фокус".

Інгредієнти:

  • помідори — 2,5 кг;
  • морква — 1 кг;
  • перець болгарський — 1 кг;
  • яблука — 1 кг;
  • часник — 300 г;
  • перець гіркий — 100 г (можна взяти більше);
  • соняшникова олія — 300 г;
  • сіль — до смаку;
  • цукор — до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Овочі та яблука миємо. Чистимо.
  2. Пропускаємо через м'ясорубку та виливаємо в глибоку каструлю. Варимо масу 30 хвилин.
  3. За десять хвилин до закінчення варіння додаємо часник, всипаємо спеції. Весь час майбутню аджику перемішуємо.
  4. Гарячу аджику розливаємо в стерилізовані банки і закочуємо кришками. Укутуємо до повного охолодження.

Соус виходить гострий і дуже ароматний. Ідеально буде взимку відкрити таку банку до смаженої картоплі.