Лічені хвилини – і готово: за кожен шматочок маринованих баклажанів буде бійка

Читать на русском
Автор
115012
Такі мариновані баклажани готуються швидко
Такі мариновані баклажани готуються швидко. Фото shuba.life

Пікантний та оригінальний смак здивує всіх

Ми любимо баклажани за неповторний та насичений смак. З соковитих м’ясистих овочів можна приготувати неймовірну кількість найрізноманітніших страв, а їх невелика гіркота тільки збудить ваші смакові рецептори.

Саме тому кожен кулінар хоче поповнити свої запаси заготівлею закускою з баклажанів. І якщо ви шукаєте, як приготувати їх на зиму, то рецепт Foot Oboz – саме для вас. Витративши мінімум продуктів та часу, ви отримаєте смачну та корисну заготівлю.

Як приготувати мариновані баклажани

Інгредієнти:

  • часник — 4 зубки;
  • перець гіркий, баклажан — до свого смаку;
  • вода — 1 л;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • лавровий лист — 4-5 шт.;
  • перець запашний — 1/2 ст. л.;
  • чорний перець горошок — 1/2 ст. л.;
  • яблучний оцет — 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Баклажани миємо та розрізаємо на 4 частини. Викладаємо їх у киплячу підсолену воду і варимо 5-7 хвилин після закипання рідини.
  2. Для приготування маринаду у воду додаємо лавровий лист, запашний та чорний перці горошком, сіль та цукор. Варити маринад 5 хвилин після закипання.
  3. На дно простерилізованих банок викладаємо часник та гострий перець, додаємо по 1 ст. л. оцту.
  4. За допомогою шумівки заповнюємо банку готовими баклажанами. Щільно притискаємо овочі, зверху вливаємо по 1 ст. л. оцту, заливаємо маринадом до країв банки.
  5. Накриваємо кришкою, закручуємо банки, перевертаємо їх вгору дном, укутуємо рушником, даємо охолонути та прибираємо для зберігання.

Якщо ви хочете дізнатися, які баклажани люблять поласувати в Грузії, приготуйте їх за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!