Бюджетнішого рецепту не знайдете: такий літній суп будете їсти каструлями

Читать на русском
Автор
Інгредієнти в рецепті кропового супу можна міняти за смаком
Інгредієнти в рецепті кропового супу можна міняти за смаком. Фото shuba.life

Смачно, просто та ситно

У спеку ми звикли охолоджуватися класичною окрошкою. Однак, чи є можливість урізноманітнити літнє меню?

Для такої нагоди Shuba пропонує приготувати кроповий суп. Він не тільки легкий та дешевий, але й простий у приготуванні. До того ж у страву можна використовувати й заморожений кріп, а за бажанням можна в суп додати зварені круто яйця або відварену картоплю, а м’ясний бульйон замінити овочевим.

Як приготувати кроповий суп

Інгредієнти на 4 порції:

  • кріп, пучок — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • петрушка, пучок – 1 шт.;
  • селера, корінь — 1 шт.;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • сметана 20% — 2 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • свиняча грудинка — 200 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо помийте, покладіть в каструлю з двома літрами води. Додайте лавровий лист і варіть 50 хвилин.
  2. Очистьте і подрібніть усі необхідні овочі та покладіть їх у бульйон. Варіть до м’якості овочів.
  3. В суп додайте нарізаний кріп і варіть ще 10 хвилин.
  4. В окремий посуд відправте сметану, змішайте з невеликою кількістю готового супу. Влийте суміш у суп, додайте сіль і перець до свого смаку.

Страва готова. Подавати суп можна як гарячим, так і холодним разом із домашнім хлібом за рецептом "Телеграфа".