До закуски, овочів чи м’яса: грецький соус за цим рецептом буде доречний завжди

Читать на русском
Автор
Грецький соус дзадзіки — відмінне доповнення до багатьох страв
Грецький соус дзадзіки — відмінне доповнення до багатьох страв. Фото shuba.life

Грецький настрій на кухні

Чи буде ваш обід, вечеря чи святковий стіл смачним, залежить не лише від основних страв. Важливу роль цьому зіграє і соус. Не забувайте про це, коли готуєте на кухні. Пікантний соус повинен доповнювати основну страву, надавати їй особливої нотки.

Ідеальне доповнення до багатьох страв — грецький соус дзадзікі за рецептом Shuba. Його можна зустріти не тільки в грецькій, а й у середземноморській та близькосхідній кухнях. Гострота часнику, свіжість огірка та ніжність грецького йогурту в сукупності створюють фантастичний смак

Як приготувати грецький соус.

Інгредієнти:

  • огірок — 1 шт.;
  • грецький йогурт — 300 г;
  • олія оливкова Extra Virgin — 1/2 ст. л.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • кріп, пучок — 15 г;
  • лимон, сік — 1/2 ст. л.;
  • сіль, чорний перець — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Огірок натріть огірок на великій тертці. Перекладіть овоч на складений у два шари шматок марлі або сито, добре відіжміть і перекладіть його в миску.
  2. Кріп дрібно нарубайте, додайте в миску до огірка. Туди ж відправте решту інгредієнтів і добре перемішайте.
  3. Готовий соус накрийте кришкою та поставте соус у холодильник на годину.

Соус дзадзики часто подають до м’ясних страв, смажених або свіжих овочів і як закуску! Смачного!