Без цієї кабачкової намазки не зможете уявити собі літо: рецепт неймовірної смакоти

Читать на русском
Автор
20124
Небагато часу — і кабачкова намазка на столі
Небагато часу — і кабачкова намазка на столі. Фото shuba.life

Коли у двері дзвонять несподівані гості, ця закуска вас врятує

Кабачки — приголомшливий овоч. Скільки страв можна приготувати з нього — від кабачків по-французьски до смачної ікри.

Сьогодні у вашій "кабачковій" скарбничці — плюс один рецепт від Shuba. З кабачків ми приготуємо неймовірну кабачкову намазку. Вона стане в пригоді, коли ви чекаєте гостей — готується закуска швидко, вона бюджетна, але смак у намазки — просто приголомшливий! Спробуємо?

Як приготувати кабачкову намазку

Інгредієнти на 4 порції:

  • кабачки — 450 г;
  • томати — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • морква – 1 г;
  • зелень — 40 г;
  • плавлений сир — 2 шт.;
  • олія соняшникова — 25 г;
  • тостовий хліб — 4 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, приправа "Італійські трави" — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Помідор занурте в окріп на 1 хвилину, потім перекладіть у холодну воду, почистьте шкіру і наріжте кубиками.
  2. Овочі вимийте. Кабачки почистьте, наріжте кубиками. Цибулю та часник почистьте і подрібніть. Моркву почистьте та натріть на великій тертці. Зелень подрібніть.
  3. Цибулю, часник і моркву обсмажуйте 5 хвилин до м’якості на розігрітій з олією сковороді.
  4. До овочів додайте кабачки та готуйте 8-10 хвилин помішуючи. Після цього додайте помідор, накрийте кришкою, зменште вогонь і тушкуйте ще кілька хвилин.
  5. Плавлені сирки натріть на тертці та додайте до овочевого пюре. Додайте приправи, зелень і перемішайте.
  6. Хліб підсмажте на сухій сковороді, змастіть кабачковою намазкою, прикрасьте зеленню та подавайте.

Якщо хочете дізнатися, як люблять їсти кабачки в Греції, приготуйте мусаку за рецептом "Телеграфа". Смачного!