У цьому рецепті немає ні грама оцту: такі огірочки не достоять і до перших морозів

Читать на русском
Автор
Ви будете хрумтіти із задоволенням з маринованими огірками без оцту Новина оновлена 07 вересня 2023, 03:34
Ви будете хрумтіти із задоволенням з маринованими огірками без оцту. Фото Meta.ua

Це неймовірно смачно та просто

Як приємно взимку відкрити улюблену баночку маринованих огірків! Навряд чи хтось відмовиться похрумтіти ними – варто тільки відкрити баночку, поставити на стіл. Гарантуємо – жоден не пройде, не схопивши бодай одного!

Більшість рецептів маринованих огірків містять оцет. Якщо вам з якихось причин вживати його не можна, Рікселінформ ділиться рецептом закуски без кислоти. Але ці огірочки вийдуть не менш хрусткими!

Як приготувати мариновані огірки без оцту

Інгредієнти на банку об’ємом 1 літр:

  • огірки;
  • 3 парасольки кропу;
  • 2 корені (або листи) хрону;
  • 3 лаврові листи;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 4 зубчики часнику;
  • цукор, сіль, лимонна кислота.

Спосіб приготування:

  1. Огірки миємо, відправляємо в каструлю, заливаємо окропом і залишаємо під кришкою на 20 хвилин.
  2. Після вказаного часу зливаємо воду в окрему каструлю. На кожен літр води додаємо по 150 г цукру та 40 г кухонної солі.
  3. Доводимо розсіл до кипіння та додаємо лимонну кислоту з розрахунку 1 ч. л. на кожний літр маринаду.
  4. Огірки розкладаємо по стерилізованих банках.
  5. Розливаємо маринад банками, закриваємо кришками, перевертаємо та залишаємо до охолодження.

Раніше "Телеграф" розповідав, як довго можна зберігати консервацію. Ці хитрощі точно знадобляться вам.