Всього три інгредієнти: найпростіша томатна заготівля на зиму

Читать на русском
Автор
Смачний томатний сік на зиму
Смачний томатний сік на зиму. Фото shuba.life

Простий рецепт заготівлі без цукру та оцту

Ми розповідали, як смачно закрити томати на зиму. Але мало хто закриває на зиму томатний сік, а дарма. Для цього потрібні всього три інгредієнти.

Такий сік можна зберігати за кімнатної температури, використовувати для приготування супів, борщів, соусів та інших страв. Рецептом поділились на today.ua.

Інгредієнти:

  • помідори
  • 1 ст. л. солі
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Помідори заливаємо холодною водою та залишаємо на 30 хвилин. Потім видаляємо плодоніжки та обрізаємо зіпсовані місця, якщо такі є.
  2. Томати викладаємо у велику каструлю та проварюємо на середньому вогні під кришкою 30-40 хвилин. В процесі періодично помішуємо дерев'яною лопаткою.
  3. Потім вимикаємо вогонь та залишаємо помідори доходити під кришкою. Коли вони стануть теплими, протираємо плоди через сито в чисту каструлю.
  4. Ставимо на плиту, додаємо сіль та лимонну кислоту. Коли закипить, проварюємо ще 5 хвилин.

Розливаємо гарячий сік у стерилізовані банки і закатуємо кришками. Також ми розповідали, як приготувати смачну пікантну аджику.