Такі баклажани будете їсти кілограмами: найсмачніша вечеря для всієї родини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 30773
![Від цих запечених баклажанів не відірветь близьких](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/96/63cd7593-9c099671eb533ad135c3f8c96bce896e.jpg?v=6692_1)
Рецепт, який захочеться готувати щодня
З появою в магазинах баклажанів досвідчені кулінари не мають питань, чим нагодувати свою родину. Один тільки шніцель із баклажан чого вартий!
Сьогодні разом зі "Школою життя" ми запечемо у духовці фаршировані баклажани. Такі "човники" точно не набриднуть і стануть частими "гостями" на вашому столі.
Як приготувати баклажани в духовці
Інгредієнти:
- баклажани – 3 шт.;
- соняшникова олія – 50 мл.;
- сіль — 1 ч. л.;
- паприка – 1 ч. л.;
- спеції – на свій смак.
Начинка:
- фарш — 350 гр.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- часник — 1-2 зуб.;
- помідор – 1 шт.;
- сіль, спеції – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Баклажани миємо і розрізаємо вздовж навпіл.
- Форму змащуємо олією. Викладаємо баклажани, змащуємо олією та спеціями, запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.
- Цибулю, моркву, болгарський перець та фарш смажимо на сковороді до готовності. Солимо, додаємо спеції, часник та дрібно нарізані помідори, смажимо протягом 5 хвилин.
- У баклажанах ложкою робимо поглиблення та заповнюємо начинкою з фаршу. Зверху викладаємо часточки помідорів та посипаємо сиром. Запікаємо ще протягом 20 хвилин. Вечеря готова!
Пропонуємо також приготувати мариновані баклажани за рецептом "Телеграфа". Смачного!