Трохи крупи і жменя фаршу: дуже смачна вечеря за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
Дуже смачна, ситна страва для щоденного приготування
Дуже смачна, ситна страва для щоденного приготування. Фото znaj.ua

Якщо вечеря потрібна за 20 хвилин

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну гречку з м’ясом. Тепер ділимось рецептом чудової страви на основі булгуру.

Готується вона простіше простого, а смак виходить просто неймовірний! Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 400 г крупи Булгур
  • 300 г яловичого фаршу
  • 1 – 2 цибулини
  • 1 велика морквина
  • 1 ст. томатної пасти
  • Сіль, перець, приправи "карі" — до смаку
  • Бульйон або вода — приблизно 1 літр

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізаємо дрібними скибочками. Обсмажуємо до золотистого кольору, тоді додаємо 0,5 ч. л. солі і 1 ч. л. цукру.
  2. Перемішуємо, додаємо до неї натерту моркву. Через кілька хвилин додаємо фарш і трохи бульйону чи води.
  3. Додаємо до смаку сіль і перець, трохи приправи карі. Тушкуємо 10 хвилин на середньому вогні.
  4. Далі додаємо томатну пасту, перемішуємо. Всипаємо булгур і заливаємо його 1 л води чи бульйону — рідина повинна повністю покрити крупу.
  5. Накриваємо кришкою і готуємо приблизно 20 хвилин на маленькому вогні. Рідина повинна випаруватись, а булгур — залишитись розсипчатим.

Страва не лише має апетитний вигляд, але й добре смакує. Також ми ділились рецептом чудової турецької страви — буреку.