Закушуємо по-каталонськи: перці для цієї страви запікатимете деками

Читать на русском
Автор
Такий запечений перець готувати дуже просто
Такий запечений перець готувати дуже просто. Фото shuba.life

Гості будуть до вас приходити заради цієї страви

Дружні посиденьки, ділова зустріч або сімейний перегляд фільму — жодна з цих заходів не обійдеться без улюбленої закуски. Гарячі чи холодні, з овочами, рибою чи м’ясом – ми не уявляємо життя без цієї страви.

Сьогодні ми приготуємо страву в стилі каталонської кухні – барселонську закуску із запечених перців за рецептом Shuba. Його можна подавати як окрему страву або ж до пива, або до вина, як в Іспанії. Спробуйте!

Як приготувати запечений перець

Інгредієнти на 4 порції:

  • перець болгарський червоний – 2 шт.;
  • перець жовтий — 2 шт.;
  • каперси — 2 ст. л.;
  • оливки без кісточок — 8 шт.;
  • часник, зубчики — 4 шт.;
  • оливкова олія — 80 мл;
  • лимон, сік — 40 мл;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Перці помийте, почистьте і наріжте смужками. Розкладіть їх у формі для запікання, посоліть, поперчіть і побризкайте 1 столовою ложкою олії.
  2. Запікайте перці у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Коли вони стануть м’якими, дістаньте з духовки, дайте охолонути та наріжте дрібно.
  3. Часник очистьте та пропустіть через прес. Наріжте тонкими кружальцями оливки.
  4. Перець, часник, каперси та оливки змішайте. Приправте все сіллю, перцем, олією, лимонним соком і перемішайте. Дайте страві промаринуватися протягом 1-2 годин. Страва може зберігатися у холодильнику.

Рекомендуємо також скуштувати українську закуску – мариноване сало з часником за рецептом "Телеграфа". Смачного!