Раз-два – і готово: цей пікантний томатний соус збереже усі аромати літа
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Готувати такий соус – простіше нікуди](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/82/f87d97ac-ce80fdc98c88db1eacb7cfd3cde75823.jpeg?v=6904_1)
Взимку ви будете насолоджуватися кожною ложкою!
Корисний соус на зиму – це соус, приготовлений удома. Готується така страва легко, до того ж ви точно знаєте, що у складі лише натуральні інгредієнти.
Пікантний соус за рецептом Uaportal не лише прикрасить ваш зимовий стіл, а й допоможе зберегти аромати літа. Усього кілька інгредієнтів і трохи часу — і взимку на столі буде неймовірна смакота.
Як приготувати томатний соус з цибулею на зиму
Інгредієнти на півтора літра соусу:
- 1 кг помідорів;
- 300 г цибулі ріпчастої;
- 6 штук гвоздики;
- 10 штук запашного перцю горошком;
- 2 лаврові листи;
- 100 г цукру;
- 2 столові ложки солі;
- 5 столових ложок рафінованої олії;
- 50 мл оцту (9%).
Спосіб приготування:
- Помийте та посушіть помідори. Наріжте на них хрестоподібні надрізи, занурте їх в окріп, потім у холодну воду, після чого зніміть шкірку з помідорів. Очищені помідори поріжте на маленькі шматочки та покладіть у каструлю.
- Очищений лук наріжте спочатку півкільцями, а потім навпіл. Додати до помідорів.
- Туди ж відправте гвоздику, запашний перець та лавровий лист. Засипте все цукром і сіллю, додайте олію.
- Суміш розігрійте на вогні, доведіть до кипіння, ретельно помішуючи. Варіть 5-7 хвилин. Насамкінець додайте оцет і перемішайте ще раз.
- Гарячий соус розлийте в стерилізовані банки та переверніть на кришку. Укутайте та залиште їх до повного охолодження.
Також рекомендуємо приготувати томатний соус на зиму без варіння за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!