Для фанатів цибулі: унікальна страва, після якої можна йти на побачення

Читать на русском
Автор
821
Такі оладки зметуть зі столу за хвилину
Такі оладки зметуть зі столу за хвилину. Фото Порадниця

Страва сподобається навіть дітям

Ми розповідали, як приготувати овочеві оладки з кабачків. Ще один варіант такої страви суто український — ароматні цибуляники.

Вони готуються дуже просто. Не осідають і залишаються такими ж пухкими навіть якщо охолонуть. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру
  • 50 мл води
  • 2 яйця
  • 350 г борошна
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі (без гірки)
  • 4 варених яйця
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 2 столові ложки олії (в тісто)
  • невеликий пучечок зеленої цибулі
  • олія (для смаження)

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо яйця до твердого стану. Зелень дрібно січемо.
  2. Коли яйця охолонуть, нарізаємо їх маленькими кубиками. У каструльці змішуємо кефір і воду, перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь.
  3. Трохи прогріваємо суміш — вона повинна бути теплою. Завдяки теплому кефіру оладки будуть пишними.
  4. Відставляємо каструльку з вогню. Сирі яйця для тіста трохи збиваємо з сіллю та цукром. Вливаємо до них теплий, але не гарячий, кефір із водою.
  5. Всипаємо борошно, ретельно перемішуємо — тісто має бути доволі густим, важко сповзати з ложки.
  6. В кінці додаємо соду, перемішуємо. Вливаємо олію, знову перемішуємо. Викладаємо до готового тіста цибулю та яйця, перемішуємо.
  7. Обсмажуємо оладки в розігрітій олії на середньому вогні, щоб добре просмажилися. Вони повинні бути золотавими з обох боків.

Оладки виходять дуже ароматними. Дуже смачно їсти їх зі сметаною або соусом на її основі.