Про магазинну забудете: всього 15 хвилин — і найкраща томатна паста готова

Читать на русском
Автор
Цей соус будем вашим кулінарним супутником всю зиму
Цей соус будем вашим кулінарним супутником всю зиму. Фото Відкриті джерела

Найсмачніша томатна паста готується вдома

Ми ділились рецептом дуже смачного домашнього кетчупу. Ще одна популярна томатна заготовка — паста.

Якщо знати, як приготувати томатну пасту, вона буде набагато смачнішою, ніж магазинна — адже вдома необов’язково використовувати як консервант оцет. Рецепт максимально простий — треба випарити воду з помідорів і відділити кісточки.

Інгредієнти:

  • помідори – 5 кг;
  • сіль – якщо бажаєте.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо помідори і пропускаємо плоди через м’ясорубку. Шкірку знімати необов’язково — адже продукт буде проходити через сито.
  2. Отриману томатну масу перекладаємо в каструлю, доводимо до кипіння. Щойно почне закипати, зверху на каструлю ставимо сито і злегка починаємо вдавлювати його.
  3. Ви одразу помітите, що у сито почне збиратися сік. Його слід зібрати.
  4. Так уся помідорна м’якоть, разом зі шкіркою та кісточками, залишиться в каструлі. За кілька хвилин відкидаємо масу на сито і даємо йому ще постояти – щоб стікали залишки соку.
  5. Тепер доведеться трохи попрацювати руками. Те, що залишилось у ситі, слід протерти через сито над чистою каструлею. Так уся уварена помідорна м’якоть опиниться в каструлі, а шкірка і насіння — залишаться в ситі.
  6. Отриману томатну масу кип’ятимо, додаємо трохи солі. Можна її в такому вигляді заморозити, або розкласти по стерилізованих банках і закатати.

Паста виходить дуже ароматна і повністю натуральна. Також ми розповідали, як смачно закрити на зиму баклажани.