Близькі з’їдять, не встигнете оком моргнути: рецепт фантастичних сирних паличок

Читать на русском
Автор
504
Такі сирні палички будете їсти як насіння
Такі сирні палички будете їсти як насіння. Фото babusyni-retsepty

Більш корисна заміна магазинним закускам

Навряд чи знайдеться людина, яка не любить сирних паличок. Вони хрусткі, золотаві зовні та ніжні всередині.

Саме таку страву з "Бабусиними рецептами" ми сьогодні й приготуємо. Готуються вони швидко із простих продуктів, а результат вас здивує. Вони вийдуть набагато кориснішими, ніж ті, що продаються в ресторанах швидкого харчування. Спробуємо?

Як приготувати сирні палички

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • солоний сир – 150 г;
  • кефір – 250 мл;
  • сода — 1 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • борошно — 650 г.

Інгредієнти для соусу:

  • сметана – 150 г;
  • кріп – 1 ст. л.;
  • часник – зубчик.

Спосіб приготування:

  1. У миску з кефіром додаємо соду і гасимо її.
  2. В іншій мисці збиваємо яйця, додаємо до них сир та кефір.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю та петрушку, все викладаємо в яєчну суміш.
  4. Туди ж висипаємо борошно, замішуємо руками еластичне і злегка липке тісто.
  5. Поверхню присипаємо борошном і розгортаємо тісто в пласт завтовшки 6-7 мм. Поділяємо пласт на смужки завтовшки 4-5 см. Довгі смужки ділимо так, щоб вони поміщалися на сковороду. Забираємо зі смужок зайве борошно і викладаємо в розігріту з маслом сковороду.
  6. Обсмажуємо палички з боків до рум’яної скоринки на середньому вогні.
  7. Для приготування соусу до сметани додаємо сухий або нарізаний кріп, пропущений через часник прес, перемішуємо і подаємо з сирними паличками.

Палички можна подавати з домашнім кетчупом або майонезом за рецептом "Телеграфа". Смачного!