Для любителів "гарячіше": пікантний рецепт маринованих огірків із гірчицею

Читать на русском
Автор
534
Пікантності огіркам додасть гірчиця
Пікантності огіркам додасть гірчиця. Фото ukrainians.today

Без них не сядете обідати

Мариновані огірки на зиму не замінять нічого. Якщо відкрити баночку і поставити на стіл, ніхто не зможе пройти повз — обов’язково дістане огірок і похрумтить.

Цей пікантний рецепт Shuba відрізняє один цікавий елемент – це насіння гірчиці. За бажанням ви також можете додати гілочки свіжого кропу, скибочки халапеньо для гостроти, коріандр або насіння кмину.

Як приготувати мариновані огірки з гірчицею

Інгредієнти на 4 порції:

  • огірок — 1 кг;
  • гірчиця — 20 г;
  • чорна смородина, листя – 4 шт.;
  • вишня, листя — 4 шт.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • перець чорний, горошок – 8 шт.;
  • хрін — 20 г;
  • оцет — 20 мл;
  • цукор – 50 г;
  • сіль — 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Банки стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
  2. Листя смородини та вишні, лавровий лист і корінь хрону помийте, обдайте окропом і покладіть на дно банки разом із горошинами перцю.
  3. Огірки промийте і щільно покладіть у банку до зелені. Все залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Повторіть процес двічі.
  4. Для приготування маринаду в каструлю налийте 1,5 л води. Посоліть, додайте цукор, оцет, гірчицю, доведіть до кипіння і прокип’ятіть кілька хвилин.
  5. Злийте воду з огірків і залийте гарячим маринадом. Закотіть кришкою герметично і сховайте в місце зберігання.

Такі огірочки поєднуватимуться практично з будь-якою стравою — і зі свинячими відбивними, і з картопляним салатом за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і не пошкодуєте.