Навіщо кулінари змішують фарш з кефіром: неймовірно ледача страва на вечерю

Читать на русском
Автор
505
Страва, яку може приготувати кожен
Страва, яку може приготувати кожен. Фото 24 канал

Навіть тісто вимішувати не потрібно

Ми розповідали, як спекти смачну запіканку з фаршу та овочів. І хоч наступний пиріг тяжіє до подібних страв, насправді його називають "лінивим біляшем" — так він нагадує на смак популярні пиріжечки з м’ясом.

Не потрібно ні замішувати тісто, ні довго стояти біля сковороди. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Кефір – 400 мл;
  • Яловичий фарш – 400 г;
  • Цибуля – 80 г;
  • Борошно – 300 г;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Сіль – 1 ч. л. (і ще 0.5 ч. л. для начинки);
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • Помідори – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно кришимо цибулю. Обсмажуємо її на сковороді з олією.
  2. Коли шматочки набудуть золотистого кольору, додаємо яловичий фарш. Обсмажуємо, перемішуючи.
  3. Коли фарш почне віддавати воду — додаємо сіль, перець. Помішуючи, доводимо до готовності фаршу.
  4. В окремій мисці змішуємо кефір з розпушувачем. Додаємо порцію олії.
  5. Вливаємо три яйця та ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Поступово додаємо борошно. Консистенція тіста повинна стати схожою на густу сметану.
  6. Пекти пиріг слід у формі з високими бортиками. Наливаємо половину тіста у форму, застелену пергаментним папером.
  7. Розкладаємо всю начинку поверх шару тіста. Зверху заливаємо рештою тіста.
  8. Зверху викладаємо попередньо нарізані помідори. Випікаємо пиріг при 180 ° C в духовці впродовж 35-40 хвилин.

Цей пиріг виходить дуже ситним та смачним. Він смачний як гарячим, так і холодним. Також ми розповідали, як приготувати цікаві овочеві оладки.