Замість дорогої "нутелли": проста десертна паста в домашніх умовах

Читать на русском
Автор
12222
Така паста може бути цілком самостійним десертом або намазкою на бутерброди
Така паста може бути цілком самостійним десертом або намазкою на бутерброди. Фото shuba.life

Приготуйте, поки є свіжі волоські горіхи

Ми розповідали, як приготувати смачне яблучне повидло. Ще один смаколик, який варто приготувати восени — солодка горіхова паста з какао.

На смак такі ласощі нагадують арахісову пасту з шоколадом з магазину. Але виходить значно корисніше. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Волоські горіхи — 300 г
  • Цукрова пудра — 3 ст. л.
  • Какао-порошок — 2 ст. л.
  • Цукор ванільний — 1 ч. л.
  • Олія — 0.5 ст. л.
  • Масло вершкове 73% — 40 г
  • Сіль — 0.25 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Волоські горіхи чистимо. Обсмажуємо їх на сухій сковороді 7-10 хвилин.
  2. Коли трохи охолонуть, викладаємо їх у блендер. Перемелюємо до пастоподібної консистенції. Додаємо олію і знову збиваємо в блендері.
  3. До однорідної маси додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і какао з сіллю. І знову змішуємо все в блендері.
  4. Викладаємо пасту у банку, контейнер чи піалу. Додаємо розм’якшене вершкове масло та перемішуємо. У пасті кімнатної температури масло розтане і легко вмішається в масу.

Готову пасту ставимо на декілька годин в холодильник. Коли маса стабілізується, можна її подавати. Така паста ідеальна, щоб їсти її з тоненькими млинцями.