Аромат цієї страви збере за столом усю родину: фантастичний рецепт грибного соусу

Читать на русском
Автор
547
Найсмачніший соус із грибів готується за цим рецептом
Найсмачніший соус із грибів готується за цим рецептом. Фото cesmak.info

Ідеально підійде до м’ясних та овочевих страв

Грибні страви – це особлива насолода. Їхній аромат викличе апетит навіть у ситої людини. Особливо добре смак цього інгредієнта розкривається у різних соусах.

Сьогодні ми разом із "Це Смак" розповімо вам, як приготувати відмінний вершковий соус з грибами та білим сухим вином. Він ідеально підійде і до овочевих, і до м’ясних страв. Ідемо готувати?

Як приготувати грибний соус

Інгредієнти на 4 порції:

  • печериці – 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершки – 200 мл;
  • біле сухе вино – 70 мл;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • петрушка — 0,5 пуч.;
  • сіль, чорний перець мелений — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Печериці вимийте, обсушіть і наріжте тонкими скибочками.
  2. Цибулю очистьте і подрібніть, обсмажте в сковороді на олії до прозорості.
  3. До цибулі додайте гриби та обсмажуйте на великому вогні до випаровування рідини. Коли гриби підрум’яняться, влийте в сковороду сухе біле вино. Помішуючи, готуйте близько 2 хвилин, потім зменште вогонь.
  4. У сковороду влийте вершки, доведіть до кипіння. Періодично помішуючи соус, доведіть до суміші рідкої сметани. Посоліть, поперчіть до смаку і знімайте з вогню. Перед подачею прикрасьте подрібненою петрушкою і добре перемішайте.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко очистити гриби. Ці хитрощі заощадять вам час!