Просто подрібніть, трохи проваріть і їжте: це варення будете готувати відрами

Читать на русском
Автор
39168
Пряне та ароматне варення вам точно сподобається
Пряне та ароматне варення вам точно сподобається. Фото focus.ua

Ідеальне доповнення до млинців та тостів.

Уявіть ситуацію: ви насмажили пишних млинців, приготували ароматну каву. Правда, чогось не вистачає? Швидше за все, баночки улюбленого варення.

Сьогодні ми разом з "Фокусом" приготуємо яблучне варення з корицею та імбиром. Воно ідеально підійде і до тостів, і як начинка для пирогів і пиріжків. Готується воно неймовірно просто, а виходить ніжним, смачним та ароматним.

Як приготувати яблучне варення з корицею та імбиром

Інгредієнти:

  • 1,2 кг яблук;
  • 350 г коричневого цукру;
  • 1/2 лимона;
  • імбир;
  • кориця.

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте, очистьте від шкірки і видаліть серцевину. Наріжте їх на шматочки, покладіть в каструлю і збризкайте лимонним соком — так вони не потемніють.
  2. До яблук додайте коричневий цукор, свіжонатертий імбир і корицю. Все перемішайте та готуйте на маленькому вогні близько 30 хвилин. Через вказаний час яблука повинні розваритись — подрібніть їх занурювальним блендером.
  3. Перевірте варення: налийте трохи в чайну ложку і якщо воно не тече або тече дуже повільно — варення готове. В іншому випадку готуйте до необхідної консистенції.
  4. Простерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом. Розкладіть варення, накрийте кришками банки, переверніть і залиште до повного охолодження.

Зберігайте баночки у темному та прохолодному місці стільки. Скільки часу повинні зберігатись закрутки, читайте у матеріалі "Телеграфа".