Можна квасити просто в банці: фантастичний рецепт капусти по-одеськи

Читать на русском
Автор
170452
З цим рецептом можна хрумтіти всю зиму
З цим рецептом можна хрумтіти всю зиму

Спробуйте — і будете робити так постійно

Ми розповідали, як смачно заквасити капусту. Тепер ділимось цікавим рецептом одеської заготівлі. Його особливість в тому, що капуста кваситься просто в банках.

Закуска, приготована за таким рецептом, довго зберігається і чудово хрумтить. Як її приготувати, розповіли на порталі "Клатч". Компоненти розраховані на одну банку об'ємом 3 літри.

Інгредієнти:

  • 3 кг. нашаткованої капусти
  • 200 гр. моркви, натертої на корейській тертці
  • 10 горошин чорного гострого перцю
  • 5 горошин запашного перцю
  • 3 лаврові листи
  • 75 г кам'яної солі (3 ст.л. без гірки).

Спосіб приготування:

  1. Капусту шаткуємо. Моркву очищаємо від шкірки та натираємо на крупній тертці.
  2. Капусту перемішуємо з морквою. Засипаємо сіль та проминаємо руками — щоб капуста пом’якшала і пустила сік.
  3. Додаємо спеції і знову перемішуємо. Викладаємо у банку, накриваємо кришкою та залишаємо на кухні на 3 дні.
  4. Капусту потрібно щодня перемішувати, щоб вона поступово проквасилася. Все на третю добу страва буде готова — можна куштувати.

Капуста після завершення процесу ферментації зберігається в прохолодному місці. Також ми ділились рецептом смачного вітамінного салату на зиму.