Такої рибки ви ще не куштували: кухарі розкрили секрет приготування найніжнішої скумбрії

Читать на русском
Автор
13942
Близькі точно оцінять таку страву
Близькі точно оцінять таку страву. Фото cookpad.com

Риба за цим рецептом виходить шалено смачною

Ми розповідали, як смачно запекти скумбрію в духовці. Тепер ділимось ще одним рецептом, який найкраще розкриває смак риби.

За рецептом, яким поділились на ProstoWay, скумбрія виходить дуже смачна, соковита, ароматна та корисна. Страва готується буквально за 10 хвилин, а ще вона відмінно підійде для салатів.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Половинка лимона
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Кріп – 3 гілочки
  • Сіль – 1 стол.

Спосіб приготування:

  1. Якщо риба була заморожена, розморозьте її заздалегідь. Очистіть її і випатрайте, особливо приділіть увагу видаленню чорної плівочки всередині черевця, вона сильно гірчить.
  2. Рибу добре промийте, паперовими рушниками заберіть зайву вологу. У каструлю влийте 1,5 л води. Додайте туди сіль, лавровий лист, вичавіть сік половини лимона і і сам лимон теж закиньте у воду.
  3. Кріп (можна будь-яку іншу зелень) дрібно наріжте і також додайте. Поставте маринад на вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Тим часом наріжте скумбрію. Повинні вийти порційні шматочки. Коли вода закипить, опустіть у неї шматочки риби. Після повторного закипання зменшіть вогонь і варіть рибу строго протягом 5 хвилин, не довше.

Таку рибу вже можна подавати. Вона дуже смачна в салатах або з гарніром, наприклад, картопляним пюре.