Торти, еклери і навіть пироги: рецепт заварного крему без жодної грудочки

Читать на русском
Автор
3593
Такий крем стане ідеальною начинкою
Такий крем стане ідеальною начинкою. Фото 24 канал

Ви здивуєтесь, як легко його приготувати

Заварний крем – це чудовий додаток до домашніх десертів. Це класична начинка для десерту "Наполеон" і багатьох інших. А ще його легко приготувати вдома.

Треба лише слідувати рецепту і запастися терпінням. Готувати заварний крем — це наче їздити на велосипеді: варто один раз навчитися, і будеш вміти все життя. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.

Інгредієнти:

  • Жовтки — 6 шт
  • Кукурудзяний крохмаль — 30 г
  • Цукор — 140 г
  • Молоко — 500 мл
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Для початку жовтки збиваємо до однорідності разом із крохмалем та цукром. Повинна вийти світла однорідна маса.
  2. Молоко ставимо на вогонь. Як тільки воно почне кипіти — знімаємо.
  3. Тоненькою цівкою вливаємо масу з цукру і жовтків. Перемішуємо інтенсивно, не зупиняючись.
  4. Потім масу потрібно процідити через дрібне сито. Після цього — повертаємо в каструлю. Саме завдяки ситу у кремі не буде жодної грудочки.
  5. Варимо її потрібно ще близько 3 хвилин до загусання. В кінці додаємо ванільний екстракт.
  6. Накриваємо крем харчовою плівкою "в контакт" — плівка повинна торкатись поверхні крему, щоб не було шару повітря. Відправляємо на 4 години в холодильник до загусання.

Крем виходить ніжний і смачний. Його одразу можна використовувати для приготування десертів. Можна навіть просто їсти його з тоненькими млинцями.