Гарніру до них не знадобиться: за цими ситними котлетками вишикується черга

Читать на русском
Автор
855
Гречаники – це "2 в 1": і гарнір, і м’ясо
Гречаники – це "2 в 1": і гарнір, і м’ясо. Фото shuba.life

Старовинний рецепт української страви

Гречана каша – дуже корисний продукт. Її можна подавати як гарнір, а можна використовувати як інгредієнт в інших стравах.

Сьогодні разом зі Shuba згадаємо про старовинний український рецепт гречаників — смачну страву української кухні. Ці смачні та ситні гречано-м’ясні котлетки обов’язково вам сподобаються.

Як приготувати гречаники

Інгредієнти на 12 порцій:

  • м’ясний фарш — 500 г;
  • гречана крупа — 500 г готової крупи;
  • цибуля — 2 шт.;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • олія соняшникова — 60 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте та зберіть інгредієнти. Деко застелите пергаментним папером, духовку розігрійте до 180 градусів.
  2. Гречку відваріть заздалегідь. Фарш зробіть самостійно у м’ясорубці або купіть готовий.
  3. Нагрійте на сковороді олію. Цибулю почистьте, дрібно наріжте та обсмажте до напівпрозорості.
  4. Фарш, гречку та підсмажену цибулю змішайте у великій мисці. Туди ж додайте яйця та спеції, все ретельно перемішайте – у вас має вийти маса як звичайний фарш для котлет.
  5. З отриманої маси сформуйте гречаники — вони повинні бути схожими на котлети та однакового розміру.
  6. Соняшникову олію нагрійте у сковороді.
  7. Гречаники обваляйте в сковороді, обсмажте їх на помірному вогні до рум’яної скоринки – на це має піти 2-3 хвилини. Готові гречаники викладіть на підготовлене деко і відправте в духовку на 15 хвилин.

Рекомендуємо також приготувати смачну вечерю з гречки з курячими гомілками за рецептом "Телеграфа". У цю страву неможливо не закохатися!