Все змішав ложкою - і в духовку: рецепт смачних мафінів із фруктами

Читать на русском
Автор
Мафіни вийдуть просто неймовірними
Мафіни вийдуть просто неймовірними. Фото Facebook.com

Приготування таких кексів стане вашою недільною традицією

Без різноманітних смаколиків важко уявити своє життя. А, якщо їх можна приготувати ще й разом з дитиною, то вам буде не лише смачно, але й весело.

Сьогодні ми здивуємо близьких мафінами за рецептом Наталки Машіки. Легкість у приготуванні та смак вас настільки здивують, що ви захочете випікати їх щодня!

Як приготувати мафіни з фруктами?

Інгредієнти для 12 кексів:

*склянка – 250 мл

  • 0,5 склянки вівсяних пластівців швидкого приготування
  • 0,5 склянки апельсинового соку (або будь-якого іншого)
  • 1 яйце
  • 0,5 склянки олії
  • 0,5 склянки цукру
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 ч.л. з гіркою розпушувача
  • 0,25 ч.л. соди
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 склянка лохини (або будь-яких фруктів чи ягід)

Для посипки:

  • 2 ст.л. цукру
  • 0,5 ч.л. кориці

Спосіб приготування:

1. В миску насипати пластівці, додати сік, змішати та залишити на 10 хвилин.

2. Додати яйце, цукор, олію та ретельно змішати.

3. В іншій мисці змішати всі сухі інгредієнти.

4. Після цього їх необхідно всипати до ємності з рідкими складовими та ретельно змішати лопаткою.

5. Додати лохину, змішати та викласти масу у форми для кексів.

6. Зверху кожен виріб посипати сумішшю цукру та кориці.

7. Випікати близько 25 хвилин при температурі 200°C.

Смакувати мафінами можна з чаєм за рецептом "Телеграфа", який любив пити Тарас Шевченко. У нього також можна додати ром, як це робив поет.