Знадобиться тільки м’ясо і сіль: найпростіший рецепт фантастичної шинки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5032
![Гарну шинку можна приготувати з рульки](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/42/19f0eeae-95a1cb5448c2add64e19f38327f28427.jpg?v=7883_1)
Чудовий рецепт страви, яку і на святковий стіл можна поставити
Ми розповідали, як швидко приготувати рулет з фаршу. Тепер ділимось рецептом бюджетної домашньої шинки.
Готова страва зберігає апетитний рожевий колір та дуже просто готується. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 шт
- Сіль – 12 г (або 6 г нітритної солі та 6 г кухонної солі)
- Чорний перець – 1 г
- Часник сушений – 0,5 г
Спосіб приготування:
- Беремо рульку, добре миємо, видаляємо кістку так, щоб шкіра лишилась цілою — вона служитиме оболонкою. М’ясо зрізаємо і ріжемо на шматочки.
- Злегка відбиваємо шматочки молоточком із двох сторін. Шкірку теж трохи відбиваємо з внутрішнього боку, викладаємо м’ясо на рульку.
- Солі беремо 2% від ваги рульки в чистому вигляді без кісточки. Додаємо чорний мелений перець, сушений часник, перемішуємо спеції і рівномірно розподіляємо по рульці.
- Щільно загортаємо рулет, закріплюємо ниткою. Загортаємо в харчову плівку і забираємо в холодильник на 3 дні — вона повинна просолитися і промаринуватися.
- Тоді, не знімаючи плівку, кладемо рульку в каструлю. Повністю заливаємо водою, варимо на найповільнішому вогні 3 години.
- За цей час м’ясо стане м’яким. Дістаємо готову шинку, прибираємо плівку і нитки. Коли повністю охолоне, можна нарізати на порційні скибочки.
Така шинка добре тримає форму, при нарізці не розвалюється. Можна використовувати не лише на бутерброди, а й замість ковбаси — наприклад, у домашній піці.