Не потрібно замішувати тісто і включати духовку: приготувати такий яблучний пиріг простіше простого

Читать на русском
Автор
Неймовірну смакоту приготувати дуже просто
Неймовірну смакоту приготувати дуже просто. Фото guslyanka.com

Жодної довгої метушні на кухні

Всі ми любимо поласувати смачними пирогами. Кулінари користуються моментом і печуть найсмачніші шарлотки. Але що робити, якщо хочеться урізноманітнити своє "яблучне" меню з мінімумом витрат часу?

Тоді можна приготувати яблучний пиріг за рецептом Uaportal. Його особливість у тому, що не доведеться замішувати тісто і включати духовку – ми просто приготуємо випічку з лавашем. У це складно повірити, але вам знадобиться всього чотири інгредієнти та мінімум часу. Простий, смачний, ароматний пиріг підкорить серце кожного, хто її скуштує.

Як приготувати пиріг на лаваші

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш;
  • кілограм яблук твердих сортів;
  • столова ложка цукру;
  • 50 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  1. Яблука промийте і наріжте кубиками.
  2. Сковороду з антипригарним покриттям розігрійте і відправте туди шматочок масла. Коли воно розтечеться, викладіть яблука, на середньому вогні пропарте їх під кришкою і присипте — так вони трохи карамелізуються.
  3. Лаваш наріжте на однакові шматочки.
  4. Деко застеліть пергаментом і покладіть на нього один шматочок лаваша. Зверху викладіть яблучний шар, накрийте іншим шматком лаваша. Продовжуйте, доки не закінчаться яблука або шматочки лаваша. Верхнім шаром обов’язково має бути лаваш — його потрібно змастити маслом і присипати цукром, а за бажанням додати кориці або ванільного цукру.
  5. Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте пиріг і знизьте температуру до 150 градусів. Випікайте пиріг 15 хвилин.
  6. Зачекайте, поки готовий пиріг охолоне, витягніть з форми, розріжте на порції та подавайте.

Також рекомендуємо скуштувати яблучний незвичайний пиріг за рецептом "Телеграфа". Його з’їдять разом із деко.