Замінить вам всі торти й шарлотки: неймовірно ніжний осінній пиріг

Читать на русском
Автор
4218
Пиріг виходить дуже ніжним та ароматним
Пиріг виходить дуже ніжним та ароматним. Фото lifehacker.ru

Чудова осіння випічка — приготуйте, поки є гарбуз

Ми розповідали, як приготувати класичний заварний крем. Але, поки триває сезон гарбуза, радимо звернути увагу на випічку саме з цим продуктом.

Разом із "Апострофом" ділимось рецептом пирога, який виходить шалено ніжним та ароматним. Приготування такої випічки багатьом нагадає шарлотку, але смак буде значно глибшим.

Інгредієнти:

  • гарбуз — 800 г
  • цукор — 200 г
  • яйця — 4 шт.
  • молоко — 200 мл
  • вершкове масло — 100 г
  • розпушувач — 18 г
  • ванільний цукор — 1 пачка
  • цедра апельсина — 0 ,5 шт.
  • борошно — 230 г
  • куркума — 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз миємо, чистимо шкірку. Нарізаємо тонкими пластинками.
  2. Беремо глибоку миску і вбиваємо туди яйця. Збиваємо міксером із цукром та ванільним цукром. Маса повинна вийти світла та пишна. Вливаємо у неї молоко та перемішуємо міксером на низьких обертах.
  3. Додаємо апельсинову цедру, борошно, розпушувач та куркуму. Вершкове масло розтоплюємо і теж вливаємо в тісто.
  4. Перемішуємо, доки маса не стане однорідною. Консистенція тіста має бути як на млинці. Додаємо гарбуз і акуратно перемішуємо — усі пластинки повинні покритися тістом.
  5. Форму для випікання застеляємо пергаментним папером і перекладаємо гарбузову масу. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів приблизно 50 хвилин.

Пиріг за цим рецептом виходить яскравий, ніжний та дуже запашний. Також ми розповідали, як приготувати смачний шоколадний торт.