Ваші гості благатимуть поділитися рецептом: домашній сидр з яблук
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2093
Класичний рецепт яблучного сидру в домашніх умовах досить простий, і для першого разу рекомендується спробувати саме його
Під час сезону яблук можна приготувати не лише ароматну випічку із цими фруктами, але й напій, отриманий в результаті бродіння яблук – сидр. Він має давню історію, а перші згадки про його вживання зустрічаються в записах літописців задовго до нашої ери.
Деякі джерела стверджують, що батьківщиною сидру є Німеччина, Франція та Іспанія, але правдивої інформації щодо цього немає. Пропонуємо вам приготувати цей прохолодний слабоалкогольний напій самостійно за рецептом "gurman".
Як приготувати яблучний сидр
Інгредієнти:
- 1 кг ароматних яблук;
- 50 г родзинок;
- 300 г цукру;
- 200 мл води.
Спосіб приготування
- Яблука промити, вирізати серцевину, обрізати пошкоджені або гнилі ділянки.
- Дрібно порізати та скласти у трилітрову банку шарами, пересипаючи цукром.
- Зверху викласти родзинки – саме вони спровокують бродіння.
- Залити водою.
- На банку одягнути гумову рукавичку, попередньо зробивши прокол в одному місці для виходу газів.
- Залишити на 10 діб. Бульбашки у банці свідчитимуть про процес бродіння, а коли їх не стане – це означатиме, що процес закінчено і напій можна фільтрувати.
- Сидр перелити в окрему ємність за допомогою ситечка та марлі. Зберігати у темному прохолодному місці.
А якщо ви любите смакувати домашні слабоалкогольні або алкогольні напої, рекомендуємо приготувати вино з винограду за рецептом "Телеграфа". З цим впорається навіть новачок.