Ароматна осіння випічка: цей апельсиновий пиріг полюблять ваші близькі

Читать на русском
Автор
Приготування такого апетитного пирога не потребує багато часу та витрат
Приготування такого апетитного пирога не потребує багато часу та витрат. Фото youtube.com

Такий пиріг виходить ніжним, злегка вологим та з неймовірним ароматом

Апельсиновий пиріг — це солодка і ароматна випічка, яка чудово смакуватиме до чаю. Основним інгредієнтом є соковиті апельсини, що надають цій страві пікантний цитрусовий смак.

Рецепт приготування апельсинового пирога досить простий і з ним зможе впоратися навіть новачок. А поділилися ним на порталі "Повар".

Як приготувати пиріг з апельсинами

Інгредієнти:

  • Апельсини — 1-2 шт. (+ цедра з 1 апельсина);
  • Борошно — 150 г;
  • Цукор — 300 г;
  • Вода — 100 мл;
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Вершкове масло — 150 г;

Спосіб приготування:

  1. Змішайте і доведіть до кипіння постійно помішуючи 100-120 г цукру з водою (сироп повинен злегка загустіти).
  2. Викладіть у сироп нарізані тонкими кружальцями апельсини й на повільному вогні, під кришкою, прокип'ятіть протягом 7-8 хвилин.
  3. До цукру, що залишився, додайте яйця, збийте.
  4. Додайте попередньо розм'якшене масло, перемішайте до однорідної маси.
  5. Додайте цедру одного апельсину, перемішайте.
  6. Змішайте борошно з розпушувачем та поступово додайте його до отриманої суміші. Тісто має вийти досить рідким.
  7. Форму для випікання застеліть пергаментом, на дно викладіть проварені в сиропі апельсинові кружальця.
  8. Обережно залийте їх тістом та розрівняйте.
  9. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин. Після цього зменште температуру до 180 градусів і випікайте ще близько 10 хвилин. Готовність випічки можна перевірити зубочисткою.
  10. Дочекайтеся, поки пиріг охолоне, обережно відділіть його від стінок форми, та викладіть на блюдо.

А якщо ви любите домашню випічку, рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг за рецептом "Телеграфа". Випічка виходить вологою всередині та дуже смачною.