Найсмачніший маринад для лісових грибів: маслюки, опеньки та інші будуть неймовірно хрумкими

Читать на русском
Автор
795
Якщо ви не знали, що зробити з грибочками
Якщо ви не знали, що зробити з грибочками. Фото shuba.life

Скільки банок не закрий — а буде мало

Ми розповідали, як смачно закрити на зиму баклажани. Почався і активно триває сезон лісових грибів. І з них кулінари теж готують консервацію.

На порталі "Порадниця" поділились рецептом маринаду, що підходить для багатьох лісових грибів — білих, маслюків, опеньок, лисичок. Магазинні печериці так теж можна закрити.

Інгредієнти:

  • 2 кг грибів
  • 1 л води
  • 3 столові ложки солі (без гірки)
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 зубчики часнику
  • 5 горошин чорного перцю
  • 2 горошини духмяного перцю
  • 2—3 середні лаврові листки
  • 3 столові ложки оцту (9%)

Спосіб приготування:

  1. Гриби чистимо від бруду. Великі шапинки та ніжки ріжемо на частини, маленькі залишаємо цілими. Ретельно промиваємо частинки холодною водою.
  2. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою, додаємо 1 столову ложку солі. Варимо до готовності, збираючи накип.
  3. За п’ять хвилин до готовності відправляємо в каструлю пучечок перев’язаних ниткою зонтиків кропу. Щойно гриби осядуть на дно — вони готові, відкидаємо на друшляк.
  4. Для маринаду в каструлю наливаємо воду. Додаємо лавровий лист, сіль, цукор, перець. Щойно маринад закипить, додаємо гриби. Разом з ними кладемо посічений ножем часник.
  5. Кип’ятимо все разом п’ять хвилин. Вливаємо оцет та варимо одну хвилину. Одразу розливаємо по стерилізованих банках, але не заповнюємо доверху — повинно залишатися трохи місця.

Гриби чудово зберігаються в темному прохолодному місці. Також ми розповідали, як закрити на зиму чудову грибну намазку.