Такі грибочки будуть завжди у вашому холодильнику: п’ять хвилин – і ви вже їсте

Читать на русском
Автор
Ці мариновані гриби розлетяться за секунди
Ці мариновані гриби розлетяться за секунди. Фото vazhnoznat.com

Простіше та смачніше рецепту ви не знайдете

Дружні посиденьки, ділова зустріч або сімейна вечеря — ні нічого не обійдеться без простих і смачних закусок. І якщо ваші друзі дзвонять у гості, то рецепт маринованих грибів вам знадобиться.

Річ у тому, що приготувати цю закуску за рецептом Foodoboz можна за лічені хвилини. Вийдуть такі грибочки настільки смачними, що всі проситимуть рецепт.

Як приготувати гриби за 5 хвилин

Інгредієнти:

  • печериці (не дуже великі) — 500 г;
  • часник — 3 зубчики
  • оцет — 2 ст. л.;
  • вода — 50 мл;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • чорний перець горошок – 5-7 шт.;
  • перець запашний — 3-5 шт.

Спосіб приготування:

  1. Печериці помийте під проточною водою. Часник очистьте, наріжте не дуже дрібними шматочками.
  2. У каструлю відправте нарізаний часник, сіль, цукор, лавровий лист та прянощі. Туди ж залийте воду, оцет та олію, поставте на плиту і все добре перемішайте.
  3. У каструлю з маринадом відправте гриби. Доведіть печериці до кипіння, помішуючи дерев’яною ложкою.
  4. Після закипання маринаду варіть гриби на невеликому вогні 5-7 хвилин (дрібні гриби достатньо буде проварити 5 хвилин).
  5. Готовим маринованим грибам дайте охолонути за кімнатної температури та можна подавати до столу. Зберігати таку закуску можна приблизно 7-8 днів у холодильнику.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко очистити печериці. Ці хитрощі полегшать вам життя.