Дивовижний рецепт: дуже смачну квашену капусту можна приготувати без солі

Читать на русском
Автор
Дуже цікавий рецепт капусти
Дуже цікавий рецепт капусти. Фото smakotainfo.com

Капусту можна квасити навіть без солі

Ми розповідали, як смачно заквасити капусту традиційним способом. Втім, є зовсім інакші рецепти — приміром, її можна приготувати зовсім без солі.

Цей рецепт капусти — справжня знахідка для тих, хто обмежує вживання солі. Спосіб приготування дуже простий. Про нього розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 3 кілограми капусти
  • 0,5 кг кілограма моркви
  • пакетик насіння кропу або кмину

Спосіб приготування:

  1. Шинкуємо капусту. Можна зробити це просто ножем або спеціальною шатківницею.
  2. Моркву чистимо, миємо, потім натираємо на великій тертці. Все змішуємо, проминаємо
  3. руками, щоб овочі пустили сік.
  4. Змішуємо з кропом або кмином. Якщо не подобається смак цих добавок, цей етап можна пропустити.
  5. Складаємо капусту або в банку або в емальовану каструлю. Накриваємо тарілкою та зверху ставимо гніт — наприклад, банку з водою.
  6. Капуста в каструлі не повинна доходити до самих країв. Інакше сік буде переливатися через край. Залишаємо так капусту на 2 дні у теплому місці.
  7. Потім перекладаємо продукт в банки та відправляємо у холодильник. Якщо на вулиці достатньо холодно, можна зберігати її на балконі.

Капуста виходить дуже смачна — на перший погляд і не відрізнити від солоної. Також ми розповідали, як капусту квасять німці.