Корисна осіння випічка: прості та яскраві кекси можна приготувати вдома

Читать на русском
Автор
4732
Цікаві кексики до чаю чи кави
Цікаві кексики до чаю чи кави. Фото elle.ua

Такі капкейки можна подати улюбленим гостям

Зараз активно триває сезон гарбуза. Цей овоч настільки універсальний, що з ним можна приготувати як крем-суп, так і смачний десерт.

Рецептом смачної та корисної випічки поділились на порталі Pixelinform. Такі смачні та невигадливі капкейки приготувати зовсім нескладно.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • олія – 60 мл;
  • масло вершкове – 50 гр;
  • борошно – 200 гр;
  • розпушувач для тіста – 1 шт.;
  • вершки (33%) – 250 мл;
  • гарбузове пюре – 200 гр;
  • йогурт натуральний (кефір) – 120 мл;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • мускатний горіх, кориця, ванілін до смаку;
  • мед – 120 мл;
  • горіхи – 100 гр;
  • ягоди – 200 гр.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо борошно з розпушувачем. Суху масу просіюємо, додаємо в неї мускатний горіх, корицю, ванілін, цукор.
  2. В окремій великій мисці змішуємо йогурт (або кефір), мед, яйця, олію, а також готове гарбузове пюре. Коли обидві суміші стануть однорідними, перемішуємо їх у мисці.
  3. Форми для кексів змащуємо олією, викладаємо тісто. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді та подрібнюємо у крихту. Змішуємо горіхи з вершковим маслом та посипаємо цією сумішшю тісто.
  4. У розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці випікаємо кекси 20-30 хвилин. Коли вони хвилин 10-15 охолонуть, можна витягати випічку з форми.
  5. Для крему змішуємо вершки з цукром та додаємо ягоди. Все збиваємо до однорідної густої маси. Прикрашаємо та подаємо.

Кекси виходять дуже ошатні, смачні. Тісто після випікання залишається яскравим і ароматним. Також ми ділились рецептом цікавого торта без випічки.