Українська страва для всієї сім’ї: рецепт соковитих полтавських січеників

Читать на русском
Автор
1409
Виходить шалено смачна страва
Виходить шалено смачна страва. Фото Meta.ua

Страва подібна на котлети, але дечим відрізняється

Ми розповідали, як приготувати давню українську страву — соковиті мазурики. Ще один подібний наїдок — полтавські січеники. Рецепт цей старий як світ і в будь-якій кухні світу є його аналоги — від мітболів до котлет.

На порталі smachno.ua розповіли, як приготувати класичні, традиційні полтавські січеники. Часто крім часнику в них додають ще й цибулю. Але в будь-якому випадку виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Яловичина — 700 г
  • Сало — 50-100 г
  • Часник — 1 зубок
  • Вода — 100 мл
  • Сіль — до смаку
  • Перець — до смаку
  • Панірувальні сухарі — 1 склянка
  • Олія — для смаження

Спосіб приготування:

  1. М'ясо промиваємо, зачищаємо. Подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або дрібно січемо ножем.
  2. Так само подрібнюємо сало. Зубчик часнику чистимо і товчемо у ступці.
  3. Все змішуємо у глибокій мисці, додаємо сіль і перець. Ретельно перемішуємо.
  4. В подрібнену масу ллємо холодну воду і вимішуємо. Суміш повинна стати однорідною.
  5. На пласку тарілку рівним шаром насипаємо панірувальні сухарі. Розігріваємо олію в сковороді.
  6. Вологими руками формуємо січеники з м'ясної маси. Густо обкочуємо в панірувальних сухарях.
  7. Смажимо на сковороді з гарячою олією. На середньому вогні готуємо приблизно по 7 хвилин з кожного боку.

Виходить дуже смачно і ситно. Січеники полтавські подаємо гарячими з будь-яким гарніром. Дуже смачно буде приготувати до них ніжне картопляне пюре.