Навіщо курку тушкувати в молоці: один трюк допоможе приготувати ідеальну вечерю

Читать на русском
Автор
Таке м’ясо виходить незвичайним та ніжним
Таке м’ясо виходить незвичайним та ніжним. Фото vkusnoo.com.ua

Несподівана хитрість призведе до приголомшливого результату

Улюблену курочку ми звикли готувати по-різному. Ми смажимо її за єврейським рецептом, тушкуємо в сметані чи вершках. Виявляється, м’ясо також добре "дружить" з молоком. Така страва популярна в США, її також готують грузини та знамениті кухарі.

Тушити м’ясо в молоці нам пропонує Foodoboz. Приготовлена таким чином курочка виходить ніжною та з незвичайною ноткою.

Як приготувати тушковану курку в молоці.

Інгредієнти:

  • курка — 1,5 кг;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений — 1 ч. л.;
  • гірчиця (готова) — 1,5 ч. л.;
  • пшеничне борошно — 1 ст.;
  • куркума — 1 ч. л.;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • масло вершкове — 1 ст. л.;
  • молоко — 600 мл;
  • базилік, сіль, зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Курку миємо та розрізаємо на порційні шматки, додаємо до м’яса паприку, чорний мелений перець, сіль та 2 ч. л. гірчиці. Все перемішуємо, залишаємо на півгодини, щоб м’ясо промаринували.
  2. У глибокій тарілці ретельно перемішуємо борошно з куркумою,
  3. Розігріваємо сковороду з олією, додаємо вершкове масло.
  4. Курку обвалюємо в суміші борошна з куркумою та обсмажуємо на середньому вогні до появи скоринки.
  5. У молоко додаємо щіпку солі та чайну ложку сухого базиліка, вливаємо це молоко у сковорідку. Солимо до смаку і доводимо суміш до кипіння, після чого тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою 30-40 хвилин.

Готову страву посипаємо свіжою зеленню та подаємо з будь-яким гарніром за рецептом "Телеграфа". Смачного.