Десерт за лічені хвилини: торт у чашці від легендарної кухарки

Читать на русском
Автор
Шоколадний десерт від знаменитої Меррі Беррі
Шоколадний десерт від знаменитої Меррі Беррі. Фото shuba.life

Ласощі готуються надзвичайно швидко

Ми ділились рецептом цікавого гарбузового мармеладу. Тепер розповідаємо як приготувати ніжний і простий шоколадний мус.

На порталі SHUBA поділились рецептом шоколадного мусу, який готує відома, майже легендарна кулінарна експертка з Великої Британії Мері Беррі. Мері — авторка більш ніж 75 кулінарних книг. Це класичний мус без зайвих надмірностей, його можна приготувати за 20 хвилин і лише з чотирьох основних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 225 г шоколаду
  • 150 мл жирних збитих вершків
  • 3 великі яйця
  • 10-15 г вершкового масла
  • 1 ст. л. бренді або коньяку (додавайте на бажання)

Спосіб приготування:

  1. Розламуємо шоколад на шматочки, розтоплюємо на водяній бані, над каструлею з окропом. Стежимо, щоб він не перегрівся.
  2. Даємо розплавленому шоколаду охолонути до кімнатної температури. Розбиваємо яйця та відокремлюємо жовтки від білків.
  3. В трохи охололий шоколад додаємо масло, жовтки та бренді. Перемішуємо до однорідної маси. В окремій мисці до міцних піків збиваємо яєчні білки.
  4. До шоколадної суміші додаємо збиті вершки та яєчний білок. Акуратно перемішуємо.
  5. Мус можна перекладати в скляну миску та подавати. На бажання десерт прикрашається цукровою пудрою, горіхами, шматочками фруктів.

Шоколад для мусу можна брати будь-який, який вам подобається. Також ми ділились рецептом простого торта без випічки.