Один інгредієнт — і спагетті в сто разів смачніші: рецепт, який спитають абсолютно всі

Читать на русском
Автор
2376
Такої пасти ви точно ще не куштували
Такої пасти ви точно ще не куштували. Фото shuba.life

Близькі здивуються, але полюблять із першої ложки

Карбонара — одна з основних італійських паст. У перекладі з італійської сarbone — це деревне вугілля. За однією з версій, свою назву паста карбонару отримала через чорні "точки" меленого перцю, що нагадують вугільний пил. Іншою – карбонара була традиційною їжею вугільників.

Сьогодні ми приготуємо цю пасту за незвичайним рецептом від Shuba — з гарбузом. Страва здивує вас своїм незвичайним смаком та легкістю приготування. Спробуємо?

Як приготувати пасту карбонару з гарбузом?

Інгредієнти на 2 порції:

  • спагеті — 160 г;
  • гарбуз — 300 г;
  • бекон — 60 г;
  • сир твердий — 25 г;
  • жовтки курячі — 2 шт.;
  • шавлія, сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Бекон наріжте смужками, підрум’яньте на сковороді з антипригарним покриттям без додавання жиру близько 3-4 хвилин до золотистого кольору, витягніть у тарілку.
  2. Гарбуз помийте, очистьте від шкірки та насіння, наріжте м'якуш кубиками і покладіть у сковороду з жиром від бекону. Посоліть, поперчіть, додайте 4-5 листків шавлії та обсмажуйте 2-3 хвилини, помішуючи.
  3. У сковороду до гарбуза залийте половину ополоника окропу і готуйте 10-15 хвилин — гарбуз повинен стати м’яким, але не розвареним.
  4. Жовтки посоліть і поперчіть, додайте 1 столову ложку окропу та натертий сир. Все перемішайте — у вас має вийти однорідний крем.
  5. Спагеті відваріть у злегка підсоленому окропі згідно з інструкцією на упакуванні.
  6. Коли гарбуз буде готовий, зніміть його з вогню, додайте хрусткий бекон і влийте ополоник води з макаронів.
  7. Зі спагеті злийте воду, висипте їх прямо в сковороду з беконом і гарбузом. Влийте яєчний крем і обережно перемішайте дерев’яною ложкою. Розкладіть по тарілках, додайте перцю, прикрасьте шавлією та подавайте.

Рекомендуємо також приготувати запечену з ковбасками пасту за рецептом "Телеграфа". Це ситна страва для всієї родини.