Замість сніданку і десерту: нереально смачна сезонна запіканка-п’ятихвилинка

Читать на русском
Автор
557
Така запіканочка виходить ароматна та в міру солодка
Така запіканочка виходить ароматна та в міру солодка. Фото Їсти

Якщо не знали, що приготувати з гарбуза

Ми розповідали, як приготувати смачну гарбузову кашу. Тепер ділимось рецептом чудової гарбузової запіканки, яка згодиться, якщо каша набридла.

Така проста випічка підійде для перекусу або на десерт до чаю чи кави. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • гарбуз — 300 г
  • манка — 250 г
  • кефір — 250 мл
  • цукор — 150 г
  • розпушувач — 1 ч.л.
  • цедра 1 лимона

Для сиропу:

  • вода — 100 мл
  • цукор — 100 г
  • сік 1 лимона

Спосіб приготування:

  1. Вмикаємо духовку. Гарбуз натираємо на дрібній тертці. Перекладаємо масу в миску, додаємо до неї склянку манки.
  2. Вливаємо кефір, додаємо цукор та розпушувач. Все ретельно перемішуємо.
  3. Додаємо цедру одного лимона і знову мішаємо. Всю масу перекладаємо у форму для запікання, змащену вершковим маслом.
  4. Відправляємо запікатись при 180 градусах на 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності самої запіканки починаємо варити сироп.
  5. З’єднуємо в сотейнику воду, цукор, сік одного лимона та ставимо на вогонь. Варимо, помішуючи, до повного розчинення цукру.
  6. Виймаємо пиріг з духовки, одразу поливаємо гарячим сиропом. Залишаємо повністю охолонути при кімнатній температурі.

Таку запіканку дуже зручно готувати ввечері, а вранці їсти на сніданок. Також ми ділились цікавим та незвичним салатом з гарбуза.