Один інгредієнт і три хвилини часу: найсмачніша гречка готується саме так

Читать на русском
Автор
20099
Досвідчені кулінари варять кашу саме за цим рецептом
Досвідчені кулінари варять кашу саме за цим рецептом. Фото Freepik

Від такої гречки ніхто не відмовиться

Гречана каша – смачна та корисна крупа. Цю популярну кашу готують з м’ясом, овочами, просто відварюють, навіть готують із нею котлети, вареники, пироги та пиріжки.

Здавалося б, у приготуванні гречки немає нічого складного. Але досить часто вона виходить сухою. Разом з Ukr.Media розповімо, як приготувати смачну та корисну гречану кашу лише за три хвилини. І для цього вам знадобиться лише кілька простих продуктів. У рецепті важливо дотримуватись співвідношення гречки та води — 1:2, а інші інгредієнти можна додавати на свій розсуд. Спробуйте – і ви готуватимете гречку тільки так!

Як швидко зварити гречану кашу

Інгредієнти:

  • гречана крупа;
  • вода;
  • сіль;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування:

  1. Гречану крупу перебираємо та 2-3 рази промиваємо водою. Відправляємо крупу в каструлю та заливаємо водою у співвідношенні 1:2.
  2. Гречку солимо та залишаємо крупу з водою на ніч.
  3. Вранці гречка буде майже готова до вживання – її необхідно лише проварити буквально протягом 3-5 хвилин під кришкою на помірному вогні та додати вершкове масло на свій смак.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити з крупою, якщо її пошкоджено жучками. Ці способи не коштують жодної копійки.