Дивовижні міні-шарлотки: оладки за цим рецептом вийдуть смачними і не розваляться

Читать на русском
Автор
Смачна, ситна та яскрава страва для осіннього сніданку
Смачна, ситна та яскрава страва для осіннього сніданку. Фото prostoway

Відмінний варіант замість звичних яблучних пирогів

Ситна, смачна та швидка у приготуванні страва – це те, що потрібно для сніданку. Саме тому на сніданок ми любимо поласувати повітряними, ніжними оладками. Якщо додати варення, згущене молоко або сметану, приготувати каву або какао — такий сніданок не тільки наситить вас, а й підніме настрій.

Яблучні оладки за рецептом Рrostoway схожі на маленькі шарлотки, але готувати їх швидше та простіше. Можете бути впевнені: вони ніколи не розповзуться по сковороді, завжди виходитимуть навіть у кулінара-початківця.

Як приготувати яблучні оладки

Інгредієнти:

  • яблука — 2 шт.;
  • кефір кімнатної температури – 0,5 л;
  • борошно — 2 склянки;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль, сода — по щіпці;
  • кориця – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Яблука почистьте, наріжте скибочками приблизно 0,5 см, посипте 1 ст. л. цукру та корицею.
  2. Кефір змішайте з сіллю, цукром, що залишився, і яйцем. В отриману масу додайте соду, просіяне борошно, замісіть тісто – по консистенції воно повинно нагадувати густу сметану.
  3. До тіста додайте яблука, залиште "відпочити" на 10 хвилин.
  4. Розігрійте сковороду з олією, ложкою викладіть оладки та випікайте їх до золотистого кольору з обох боків.

Рекомендуємо подавати такі оладки з домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного!