Знадобляться шпажки: як посмажити мойву, щоб вона вийшла смачнішою за найдорожчу рибу.

Читать на русском
Автор
1427
Рецепт такого "шашличка" попросять абсолютно всі
Рецепт такого "шашличка" попросять абсолютно всі. Фото today.com

Незвичайно, швидко та неймовірно смачно

Риба – дуже корисний та смачний продукт. Якщо ви вже готували рибу в клярі, саме час поекспериментувати.

І експериментувати ми будемо з мойвою. Ми звикли цю рибу готувати традиційно – смажити на сковороді. Сьогодні разом із Рixelinform ми приготуємо її незвичайним способом – посмажимо на шпажках. Така страва вийде не тільки смачною, але й ефектною на вигляд – не гіршою, ніж у найдорожчих ресторанах.

Як приготувати мойву на шпажках

Інгредієнти:

  • 800 г мойви;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,25 ч. л. червоного меленого перцю;
  • пшеничне борошно;
  • соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. Рибу очистьте від голів і нутрощів, промийте та висушіть за допомогою паперових рушників.
  2. Цибулю очистьте від лушпиння, помийте і натріть на дрібній тертці. Масу, що вийшла, перекладете в ситечко і відіжміть — так ви отримаєте сік цибулі.
  3. Змішайте сік від цибулі з лимонним, додайте сіль| і перець. В отриманому маринаді потримайте мойву близько 20 хвилин.
  4. Через вказаний час наколіть мойву на шпажки. Для цього проколіть кожну рибку ближче до голови, потім майже посередині, і нарешті – біля хвоста.
  5. Рибу обваляйте в борошні та посмажте в сковороді з олією до рум’яності.

Такий незвичайний "шашличок" можна подавати з домашньою чіабатою за рецептом "Телеграфа". Смачного!