Про звичайну шарлотку забудете: додайте замість яблук інший інгредієнт

Читать на русском
Автор
982
Легкий, але смачний десерт
Легкий, але смачний десерт. Фото apostrophe.ua

Відмінна альтернатива класичного яблучного пирога

Домашня випічка радує не тільки наші смакові рецептори, вона ще й дарує будинку приємну атмосферу затишку. Найпростішим і найсмачнішим пирогом вважається яблучна шарлотка. Однак якщо хочеться трохи урізноманітнити меню, пропонуємо приготувати шарлотку з гарбуза.

У рецепті від "Знай.UA" цей овоч чудово поєднується з тістом. Готується така шарлотка так само швидко, як і класична. Однак хрумка цукрова скоринка і ніжна солодка начинка підкорить серце кожного.

Як приготувати гарбузову шарлотку

Інгредієнти:

  • яйце — 4 шт.;
  • пшеничне борошно — 1 ст.;
  • цукор — 1 ст.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • гарбуз — 300 г;
  • сіль — 1 щіпка;
  • лимонна цедра — 2 ч. л.;
  • ванілін, вершкове масло — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистьте від шкірки. М’якуш наріжте кубиками.
  2. Яйця збийте з цукром, в них просійте борошно з розпушувачем і додайте ванілін до смаку. Усі інгредієнти ретельно перемішайте.
  3. Складіть гарбуз у невелику миску, додайте цукру до смаку. Запекти все в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 8 хвилин.
  4. Форму змастіть вершковим маслом та відправте половину тіста. На нього викладіть шматочки гарбуза і посипте тертою лимонною цедрою. Начинку залийте другою половиною тіста.
  5. Духовку розігрійте до 180 градусів та відправте пиріг на 35-40 хвилин до готовності.

Рекомендуємо також приготувати гарбузовий пиріг за рецептом "Телеграфа". Цей ароматний осінній десерт підкорить всіх.