Рецепт з далекої Аргентини: без цього соусу ви більше не з’їсте жодного шматочка м’яса

Читать на русском
Автор
Назва соусу чимичуррі перекладається як "дайте мені приправу"
Назва соусу чимичуррі перекладається як "дайте мені приправу". Фото shuba.life

Всього 20 хвилин — і смакота готова

Ось уявіть: ви з сім’єю сідайте обідати або вечеряти і подаєте улюблене м’ясо. Щоправда, не вистачає гострого соусу?

Разом із Shuba ми приготуємо такий соус, що ви відмовитеся від інших! Готується він просто лише з дрібно нарізаної петрушки, рубаного часнику, оливкової олії, орегано та білого або червоного оцту. За бажанням до соусу можна додати кінзу, червоний перець, зіру, чебрець, лимон і лавровий лист. Називається така смакота чимічурі — саме такий соус дуже люблять в Аргентині. Перекладається назва просто і симпатично: дайте мені приправу. Спробуємо?

Як приготувати чимічурі — соус з Аргентини

Інгредієнти на 2 порції:

  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • червоний перець чилі – 1 шт.;
  • сіль — 8 г;
  • оцет винний – 100 мл;
  • петрушка, гілочка — 30 г;
  • кінза свіжа — 20 г;
  • оливкова олія — 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю, часник помийте, очистьте, разом із перцем наріжте кубиками та відправте в чашу блендера.
  2. Туди ж додайте сіль, винний оцет, подрібніть і залиште суміш маринуватися у власному соку приблизно 20 хвилин.
  3. До суміші додайте петрушку, кінзу та повторно подрібніть усі інгредієнти.
  4. Масу перекладіть у миску і поступово вливайте в неї оливкову олію. Якщо соус здається надто насиченим, можна додати ще 50 мл олії.

Рекомендуємо подавати соус до соковитого курячого філе за рецептом "Телеграфа". Смачного!