Три картоплини і жменя ковбаси: цікавий варіант супершвидкої та ситної вечері

Читать на русском
Автор
3344
Таку запіканку приготувати простіше простого
Таку запіканку приготувати простіше простого. Фото shuba.life

Чудова страва для вечері чи обіду

Ми розповідали, як приготувати смачну гарбузову запіканку. Тепер ділимось простим рецептом, з яким дуже просто і швидко вдасться приготувати обід або вечерю.

Виходить дуже смачно, не одразу і скажеш, що основний інгредієнт страви — звичайнісінька картопля. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт;
  • ковбаса – 200 г;
  • яйце – 2 шт;
  • майонез – 1 ст. л;
  • сіль — до смаку;
  • перець — до смаку;
  • кріп сушений — до смаку;
  • сир – 60 г.

Спосіб приготування:

  1. Насамперед відварюємо картоплю в мундирі. Обов’язково солимо до власного смаку. Даємо картоплі охолонути і очищаємо її від шкірки, а потім нарізаємо.
  2. Беремо форму для випікання. Змащуємо її олією, викладаємо на дно шаром картоплю. Посипаємо спеціями.
  3. Ковбасу нарізаємо на маленькі кубики. Розподіляємо її у формі поверх картоплі. Збиваємо у окремій мисці яйця та майонез, туди ж додаємо сушений кріп (за бажанням) та сіль.
  4. Вливаємо масу у форму з продуктами, намагаємось вливати рівномірно. Зверху натираємо твердий сир.
  5. Випікаємо у духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів. Орієнтовний час випікання — 20 хвилин.

Виходить дуже ситно, смачно і швидко. Картопля відмінно пропікається, просочується заливкою. Також ми розповідали, як приготувати смачну солодку запіканку.