Тільки молоко, сметана і три яйця: такий сир буде в сто разів смачнішим від магазинного

Читать на русском
Автор
Ви більше не купуватимете сир
Ви більше не купуватимете сир. Фото Freepik

Чи зможе приготувати навіть дитина

Сир — дуже смачний та корисний продукт. Ми любимо їсти його з чаєм або кавою, любимо також готувати з сиру найрізноманітніші страви.

Безумовно, сир можна купити майже в кожному магазині. Однак досить часто його якість викликає сумніви, тому з "Важно знать" можна приготувати його вдома. Виявляється, це не так складно, як ви вважаєте. Вам потрібно буде лише кілька простих інгредієнтів і зовсім небагато часу – з цим рецептом впорається абсолютно будь-хто. Спробуємо?

Як приготувати домашній сир

Інгредієнти:

  • один літр молока (3,3% жирності);
  • 200 г сметани (20% жирності);
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  1. Яйця із сіллю збийте до утворення легкої піни. В отриману масу додайте сметану і перемішайте до однорідного стану.
  2. Молоко перелийте в каструлю або сотейник, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки воно почне закипати, помішуючи, обережно додайте до нього яєчно-зметаний склад.
  3. Як тільки маса знову закипить, варіть постійно помішуючи, 5-7 хвилин. Продовжуйте варити ще близько 4 хвилин після згортання маси до утворення великих пластівців. Вимкніть вогонь.
  4. Марлю викладіть в сито або друшляк і обережно процідіть отриману масу. Сир загорніть у масу, дайте охолонути та подавайте до столу.

Рекомендуємо приготувати з сиру запіканку за рецептом "Телеграфа". Фантастичне блюдо підкорить усіх.