Тільки молоко, сметана і три яйця: такий сир буде в сто разів смачнішим від магазинного
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чи зможе приготувати навіть дитина
Сир — дуже смачний та корисний продукт. Ми любимо їсти його з чаєм або кавою, любимо також готувати з сиру найрізноманітніші страви.
Безумовно, сир можна купити майже в кожному магазині. Однак досить часто його якість викликає сумніви, тому з "Важно знать" можна приготувати його вдома. Виявляється, це не так складно, як ви вважаєте. Вам потрібно буде лише кілька простих інгредієнтів і зовсім небагато часу – з цим рецептом впорається абсолютно будь-хто. Спробуємо?
Як приготувати домашній сир
Інгредієнти:
- один літр молока (3,3% жирності);
- 200 г сметани (20% жирності);
- 3 яйця;
- 1 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Яйця із сіллю збийте до утворення легкої піни. В отриману масу додайте сметану і перемішайте до однорідного стану.
- Молоко перелийте в каструлю або сотейник, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки воно почне закипати, помішуючи, обережно додайте до нього яєчно-зметаний склад.
- Як тільки маса знову закипить, варіть постійно помішуючи, 5-7 хвилин. Продовжуйте варити ще близько 4 хвилин після згортання маси до утворення великих пластівців. Вимкніть вогонь.
- Марлю викладіть в сито або друшляк і обережно процідіть отриману масу. Сир загорніть у масу, дайте охолонути та подавайте до столу.
Рекомендуємо приготувати з сиру запіканку за рецептом "Телеграфа". Фантастичне блюдо підкорить усіх.