Для найсмачнішої шарлотки потрібно всього чотири прості інгредієнти: класичний рецепт

Читать на русском
Автор
12282
Справді класичний яблучний пиріг
Справді класичний яблучний пиріг. Фото Галицький кореспондент

Шарлотку традиційно готують восени

Ми ділились рецептом чудового гарбузового пирога. Але найулюбленіша для багатьох осіння випічка — це класична яблучна шарлотка.

Для неї потрібні всього чотири прості продукти: яйця, цукор, борошно та яблука. А ще на приготування знадобиться хвилин 30-40 вільного часу. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 180 г цукру
  • 1 склянка борошна
  • яблука

Спосіб приготування:

  1. Як "додатковий" компонент потрібне ще вершкове масло — для змащування форми, в якій ви будете пекти шарлотку. Яблука для начинки чистимо, нарізаємо скибочками.
  2. Яйця з’єднуємо з цукром, міксером збиваємо масу до піків. Використовуємо абсолютно сухий міксер та суху чашу чи миску.
  3. Порціями кладемо до яєчної піни просіяне борошно. Після кожної порції перемішуємо лопаткою "знизу-вгору". Це дозволить зберегти пишність шарлотки.
  4. Тісто перекладаємо у форму, а зверху викладаємо яблучні часточки. Шарлотка печеться 20 хвилин при температурі 180 градусів в заздалегідь розігрітій духовці.

Шарлотка виходить пишна, в міру солодка. Також ми ділились рецептом класичного шоколадного печива.